Voleem H1 - Taurus H3

Mijn leven is een heel raar leven, ik heb maar een functie en dat is anderen voorzien in hun behoefte. Als de behoefte is bevredigd ben ik afhankelijk van wat de ander met mij wil. Word ik opnieuw gevuld of word ik na een keertje gebruikt al wel gedumpt? Dat is althans onze functievoorschrijving die wij kregen bij onze geboorte.

Misschien moet ik mij eens even voorstellen. Ik ben Spara het waterflesje. Van vroeger weet ik niet meer zoveel, ik weet dat mijn ouders er nooit waren voor mij en mijn broertjes en zusjes, wij waren al vroeg weesjes. We groeiden op in een zeer onpersoonlijke plaats, grijs en grauw met rare robotachtige armen die ons van de ene plek naar de andere vervoerden. De angst die mijn gevoel toen overnam was groots, Waar zou ik heen gaan? Zou het wel leuk zijn? Ik wist niet waar ik en mijn zusjes en broertjes heen werden gebracht. Het was wel fijn om deze nare ervaring te mogen delen met ze. Overigens was ik maar heel kort samen met mijn zusjes en broertjes, na onze geboorte moest ik al vrij snel op mijn eigen benen leren staan. In een grote vrachtwagen werd ik naar een supermarkt gebracht. Dat was zoiets raars. Allemaal vage bewegende wezens die daar met een mandje allemaal afdelingen aflopen om eten te vangen, ik weet nu dat die bewegende dingen "mensen" heten. Er was direct een fascinatie, door het bewegen konden zij ook andere dingen zien dan wat ik tot dan toe had gezien. Dat wilde ik ook! Om mij heen werden er al flesjes cola en andere waterflesjes meegenomen, maar ik moest wachten...

Het wachten duurde gelukkig niet lang, een van die "mensen" kwam naar mij toe. Eerst kijk hij nog even, ik denk dat hij twijfelde tussen mij en dat icetea flesje wat schuin boven mij stond. Gelukkig koos hij voor mij! Ik was zo blij dat ik het wel uit wilde schreeuwen, eindelijk ging ik ook wat anders zien dan alleen maar supermarktschappen en fabriekshallen. Uiteraard kon ik niet schreeuwen, want uhm jaaa.... Ik heb geen mond natuurlijk. Maar ik was in ieder geval heel erg blij om met dit mens mee te mogen, eerst werd ik nog in een tas gestopt samen met Sam de broccoli en Josje Yoghurt, hele leuke types waren dat zeg! Er was direct een klik. Er waren in die tas nog wel meer dingen, maar zij wilden zich niet eens voorstellen, zo asociaal! Maar hopen dat Sam, Josje en ik nog even met elkaar op mogen trekken. Eenmaal bij het mensenhuis aangekomen moest ik al snel afscheid nemen, iedereen moest in een soort rare witte kast terwijl ik nog in de tas moest blijven.

Al snel kwam ik er achter dat dit mens mij overal mee naar toe nam, in maar een week had ik al een sporthal, een trein, een school en nog meer plaatsen gezien. En elke keer werd ik weer gevuld. Ik ben zeer vereerd dat ik mijn meester elke keer zo mag dienen, en het is natuurlijk heel fijn dat ik elke keer weer zoveel plekken mag zien! Ik wil even wat zeggen over mijn meest bijzondere ervaring van de afgelopen weken. Afgelopen zaterdag 1 oktober mocht ik mee met mijn baas naar een activiteit in een sporthal, ik geloof dat de baas het een volleybalwedstrijd noemde. Wat een ervaring! Twee teams die een balletje over een net proberen te spelen, ik weet de spelregels niet, maar ze zullen het vast leuk vinden. Er waren ook mensen op banken aan het zitten en kijken, wat een rare wezens! Volgens mij behoorde het wel tot het mensensoort maar het moet een ander ras zijn geweest. Ze deden allemaal rare dingen op hun hoofd en zongen liedjes zoals 'Lang zal hij leven", ik denk dat ze dat voor mij aan het zingen waren aangezien ik ook hoop nog even mee te mogen gaan. De wedstrijd duurde maar door en telkens werd dat balletje weer aangeraakt. Tot er iets gebeurde, een speler uit het team schopte ineens tegen mij aan. Waarom weet ik niet, ik dacht echt dat ik niks had misdaan, hij mocht mij zelfs ook nog gebruiken. Als ik het goed begrepen heb was het Roger. Ik weet niet was er mis is met hem maar ik heb er echt een blauwe plek aan over gehouden  Hij zal thuis wel gedoe hebben met zijn vriendin, ik ving op dat zij ook gevoelens voor een ander heeft. Gelukkig was daar mijn baas! Hij kwam voor mij op, hij zei dat die eikel mij weer netjes neer moest zetten en dat niet nog een keer mocht doen. Toen kwam ik er achter dat mijn meester niet alleen maar mijn baas is, maar ook mijn vriend!

Spara het waterflesje
Voleem HS 1 – Taurus HS 3 0-4 (16-25) (13-25) (12-25) (17-25)