VTC Woerden H2 - Taurus H3

Voedselvergiftiging McDonald's?

Het lijkt er op dat een van McDonald's vaste klanten geveld is door de griep. De oorzaak zou kunnen liggen in de nieuwe kipleverancier die fastfoodketen sinds kort is gaan hanteren. De Nederlandse vestigingen haalden voorheen hun kip onder andere van boeren zoals boer Henk, Aad en Hans uit Flevoland. Zij vormen met meer boeren uit deze provincie een collectief dat de leveringen verzorgd. Sinds kort is McDonald's echter over gestapt op een ander collectief dat werkzaam is in Limburg, onder andere boer Frank, Frits en Hennie zijn hier lid van. Echter bestaat dit nieuwe collectief louter uit beginnende boeren. Waarom de McDonald's nu haar kippen hier besteld lijkt nog een groot raadsel, wij krijgen in ieder geval geen vertegenwoordigers aan de lijn die hier iets zinnigs over kunnen zeggen. Dat is bijzonder aangezien de slachtoffers zich op beginnen te stapelen.

Maar dan het eerste slachtoffer wat gemaakt is, Daan Lichtenberg. Deze 18-jarige jongen leek het afgelopen weekend al niet zo scherp, dit is echter doorgezet naar deze week. Hij moest er allerlei verplichtingen voor afzeggen. Het is trouwens niet zo raar dat deze "mister kipnugget" het eerste slachtoffer is. Ingewijden hebben laten weten dat deze jongen tenminste drie keer per week in deze snackzaak wordt gespot, en elke keer met dezelfde bestelling. Twee porties kipnuggets. Zit de fascinatie hem in de kip, in het laagje er om heen of is het de saus die er voor zorgt dat er steeds meer kenmerken te zien zijn van een verslaving, het blijft voor ons een vraag. Feit is in ieder geval dat Daan een grote fan is van de kipnuggets van de Mac, en het lijkt er op dat hij dit ook blijft aangezien opgeven niet voorkomt in zijn woordenboek. Want opgeven is niet goed.

Volgens Daan zou de oorzaak van zijn griep liggen in het te weinig eten van kipnuggets, zijn remedie voor zijn eigen ziekte is volgens hem meer nuggets eten. Met de informatie over de boeren en het feit dat er ondertussen meerdere slachtoffers zijn gemaakt weten wij dat deze bewering niet gegrond is.

Beterschap Daan!

VTC Woerden – Taurus 3 – 1 (25-23) (27-25) (17-25) (25-17)