Vertrouwenscontactpersoon
Wim Vanhees
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 38039032
  

Ongewenste omgangsvormen, zoals (seksuele) intimidatie, agressie, discriminatie en geweld kunnen, behalve dat ze ongewenst zijn ook ingrijpende gevolgen hebben. Het bestuur van volleybalvereniging Taurus vindt dat ongewenste omgangsvormen onaanvaardbaar zijn. Taurus streeft ernaar dat de vereniging niet alleen een sportieve maar ook een veilige omgeving is voor met name (maar niet alleen) de vele jeugdige Taurusleden.

Het bestuur heeft afspraken gemaakt over maatregelen waarmee we binnen de vereniging ongewenste omgangsvormen kunnen voorkomen en zo nodig ook aanpakken.

De vereniging heeft gekozen voor het opstellen van een beleidsplan " Preventie van (Seksuele) Intimidatie" ( zie onder) en het aanstellen van een mannelijke (vacature) en een vrouwelijke vertrouwenscontactpersoon. De vertrouwenscontactpersonen opereren onafhankelijk van het bestuur en overig kader.

De vertrouwenscontactpersonen zijn binnen Taurus het eerste aanspreekpunt voor iedereen met vragen, twijfels of signalen over zaken die met ongewenst gedrag te maken hebben.

Pestgedrag behoort ook tot het aandachtsgebied van de Vertrouwenscontactpersoon. Het aanpakken en voorkomen van pesten draagt in belangrijke mate bij aan een veilige, prettige sportomgeving. Onze sportbond, de Nevobo, heeft in december 2010 een 'pestprotocol' opgesteld. Of eigenlijk: een protocol om pesten te herkennen, tegen te gaan en te voorkomen. Het protocol is door de Nevobo overgenomen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Ook iedereen die ideeën heeft over hoe we bij Taurus een zo veilig mogelijke sportomgeving kunnen creëren of over deze zaken van gedachten wil wisselen kan contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.